Ruta Penedès 360 - All mountain

Una ruta per recórrer, de la muntanya fins al mar, els paisatges del Penedès.

Hi ha diferents maneres de descobrir un territori, gairebé tantes com maneres d’entendre la vida. Aquí us presentem una ruta Penedès 360 BTT All Mountains per recórrer el Penedès per corriols, camins, pistes, camins rurals asfaltats i carreteres que us permetrà veure aquesta part de Catalunya des d’on més us agrada: des de dalt de la bicicleta. Suar en una pujada, disfrutar en una trialera de baixada, aixecar el cap mentre rodes i veure un paisatge sense límits, parar a menjar en un lloc que acabem de descobrir, pedalar per camins nous, corriols encantadors..., això és la Penedès 360 All Mountains: una ruta que podeu fer en diferents etapes, que us portarà a llocs que no imaginàveu i que us ensenyarà que el Penedès no són només vinyes, que hi ha un teixit humà que ha anat creixent al llarg dels segles deixant una empremta que us anirà sorprenent al llarg de tota la ruta. No deixeu d’aprofitar tot el que us ofereix aquest territori.

Hem establert unes etapes hipotètiques que podeu allargar, combinar i retallar a la vostra mida. Però la proposta que us presentem us servirà, com a mínim, de punt de partida per fer i desfer al vostre gust. Això sí, heu de tenir en compte que en fer tants quilòmetres per unes comarques amb molts nuclis urbans forçosament trobareu trams d’enllaç per asfalt i d’altres que seran camins encimentats. També hi ha pista rodadora... però no us enganyeu, trobareu molts trams de corriols i alguna trialera tècnica. Per a un nivell de ciclista mitjà, la ruta és un 95% ciclable.

El punt de sortida l’hem situat a l’oficina de turisme de Sant Sadurní d’Anoia. La ruta té un total de 180 quilòmetres, que hem dividit en 4 etapes d’entre 40 i 55 quilòmetres. És recomanable fer-la en el sentit que us proposem, ja que els corriols estan majoritàriament pensats per fer de baixada. Totes les etapes passen per poblacions on podreu trobar tota mena de serveis. A més, al llarg de la ruta hi ha fonts que us permetran proveir-vos d’aigua.

Feu vostra la ruta i disfruteu-la!

 

Powered by Wikiloc