Notícia

Obrim el 22 de juny!

17 de juny de 2020

L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca tornarà a obrir de nou en previsió a la finalització de l’estat d’alarma.

L’equipament va quedar tancat des del 14 de març arrel de la pandèmia de la COVID 19. Una vegada superada la fase 2 de la desescalada i oberta la possibilitat de circulació de la ciutadania, comencen a arribar les primeres reserves.

Tot i que s’espera que mica en mica es vagi normalitzant l’activitat de l’allotjament, el tancament ha suposat la cancel·lació o reprogramació d’unes 2.500 pernoctacions.

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea explica que “L’equip del Servei de Joventut tenia moltes ganes de re-obrir l’equipament per continuar donant servei a les entitats de Vilafranca i continuar amb el pla d’increment d’usos turístics engegat fa un any”. Medialdea afegia “no cal dir, que s’ha dissenyat un pla de reobertura per garantir les condicions sanitàries i la seguretat dels usuaris”.

Aquest pla segueix les disposicions legals i les recomanacions d'organismes com l'Instituto para la Calidad Turística Española o l'Agència Catalana de la Joventut en matèria d'intal·lacions turístiques, juvenils i d'activitats de lleure educatiu.

Entre les mesures aplicades, hi ha l’adquisició dels material i epi’s, la desinfecció i neteja a fons tot l'alberg, canvis en els usos dels espais com el jardí per esmorzar, la reorganització dels serveis d'alimentació, la limitació d’aforament, i la reconfiguració de les habitacions per guanyar distàncies de seguretat.

D’altra banda, hi ha mesures organitzatives com nous protocols de neteja, el canvi de roba de llit cada 3 dies, l’avançament del registre de viatgers o la “quarantena” de 24h de les habitacions en els canvis d’usuaris per garantir-ne la neteja i la desinfecció.

A les persones usuàries només se’ls demanarà que portin mascareta i que segueixin les pautes d’higiene i distància personal que regeixen per qualsevol altra activitat.

Les reserves es poden fer, com sempre, a través de Xanascat (xanascat.cat/reserves), per correu electrònic (alberg@vilafranca.cat) i per telèfon (93 818 03 30).

Accessibilitat