Notícia

L'Alberg de Vilafranca s'incorpora a la xarxa d’albergs juvenils de la Generalitat Xanascat

08 de març de 2019

L’Ajuntament de Vilafranca vol impulsar el vessant turístic de l’equipament, mantenint els usos ocupacionals i socials que ha acollit des del 1999

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i el director de l’Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, han signat avui dimarts el conveni que fa oficial la incorporació de l’alberg de Vilafranca a la xarxa d’albergs juvenils de la Generalitat Xanascat. A partir del mes de juny, l’alberg vilafranquí recollirà reserves turístiques a través d’aquesta xarxa i, alhora, podrà incorporar-se en els diferents programes que impulsa l’Agència Catalana de Joventut, a través dels albergs Xanascat.

L’alberg de Vilafranca, inaugurat l’any 1999, forma part del conjunt d’equipaments de La Fassina, i el seu funcionament sempre ha estat vinculat als serveis d’Ocupació i Formació. Puntualment, ha estat utilitzat per entitats, però el seu ús en l’àmbit del turisme era molt baix. El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, ha explicat que fa uns anys que l’Ajuntament vilafranquí treballa per “aconseguir una gestió òptima de l’alberg en la línia de la projecció turística i la seva incorporació a la xarxa Xanascat”. L’alcalde, Pere Regull, ha afegit que aquest “és un canvi important i necessari. I Vilafranca, a més del turisme juvenil, té moltes possibilitats d’atraure públics vinculats al turisme esportiu, el turisme cultural, el turisme familiar...”. Regull assenyalava l’atracció turística de Vilafranca, per l’oferta existent, així com la bona ubicació i proximitat amb altres punts d’interès, un aspecte que també ha valorat el director de l’Agència Catalana de Joventut, destacant el “potencial econòmic i social que l’alberg pot suposar per Vilafranca i la comarca”. El responsable de Xanascat, afegia que el “turisme juvenil i social és un turisme de coneixença i arribada. I cada cop són més les famílies que trien aquest estil de viatjar en aquests allotjaments”.

L’alberg de Vilafranca és el 54è alberg que forma part de la xarxa Xanascat, la xarxa pública d’albergs de Joventut de Catalunya. Disposa de 60 places, en 10 dormitoris amb serveis de wc i dutxa, amb capacitat per a 8, 4 i 2 persones. La incorporació Xanascat suposa l’accés a la central de reserves de la xarxa, la inclusió de l’alberg vilafranquí a les accions de promoció que fa Xanascat i la possibilitat d’incorporació en els seus programes anuals: Vacances en família, L’estiu és teu, programa d’estades escolars i Respir.

    

Accessibilitat