Notícia

La Nau és el nom escollit per al nou espai jove ubicat a l’antic mercat de la Pelegrina

11 de febrer de 2019

La campanya “Posem nom al nou espai jove”, finalitza amb la descoberta del nom. L’espai serà inaugurat en les pròximes setmanes, amb l’AAVV del barri de l’Espirall.

El passat dissabte es va celebrar l’acte de descoberta del nom del nou espai per a joves, ubicat a l’antic mercat de la Pelegrina, amb l’assistència d’un nombrós grup de joves, i de la presència institucional de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del primer tinent d’Alcalde, Francisco Romero, del regidor de Joventut, Miquel Medialdea, i de la regidora de Turisme i responsable de la Llei de Barris, Dolors Rius.
L’elecció del nom s’ha fet a partir d’un procés de participació que neix de tallers creatius amb joves. Coincidint amb l’inici de l’actual curs escolar, s’elabora la campanya de votació de nom oberta a la joventut de Vilafranca (de 14 a 30 anys) a través de dos canals: el vot físic, amb urnes instal·lades a diferents espais de la vila, i el vot en línia, a través d’un formulari al web de Joventut. La campanya es va realitzar del 5 de novembre al 14 de desembre de 2018. El nombre total de participació ha estat de 1.225 vots, i el nom resultant majoritari, ha estat “La nau” amb 497 vots.
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, mostrava la seva satisfacció, ja que “l’acte de descoberta de nom simbolitza l’acabament del procés de rehabilitació de l’edifici, el final de les obres, i el final d’un procés de participació que ha donat nom al lloc. L’equipament està acabat i dilluns obrim portes. Ara ja podem dir que comencem la nova etapa, la d’activitats”.
El regidor de Joventut va explicar que l’objectiu inicial és establir unes activitats dirigides per l’Ajuntament, i que “d’aquí a un temps, siguin els usuaris els que ens ajudin a definir els usos d’acord amb les necessitats que es vagin marcant com a prioritàries.”

Obertura de l’Espai Jove La Nau
A partir d’avui, l’Espai Jove La Nau comença a programar activitats: Espai de Cant, Balls moderns, el Club de l’invent, Teatre, Percussió, el Club de lectura i escriptura, Volta’l–cicle d’activitats sobre mobilitat internacional..., entre altres activitats. El seu horari d’obertura serà de dilluns a divendres, de les 16.30 a les 21.30 hores. I els dissabtes, de les 10 a les 14 hores, i de les 17 a les 21.30 hores. Els joves hi podran trobar un espai de treball i estudi, espai de dinamització; viver d’entitats i projectes juvenils; una programació estable d’activitats i dinamització cultural per a joves; espai d’exposicions; espai de Fabricació; bucs d’assaig musical; i cessió d’espais i de materials.
L’equip de professionals que atenen l’Espai Jove està format per un equip de 3 persones: 1 Responsable de l’Espai Jove, 1 dinamitzadora juvenil i 1 Informadora. 

L’acte inaugural, en les pròximes setmanes
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va expressar la seva satisfacció de poder “donar a Vilafranca i al barri un espai per a joves, un equipament necessari a la nostra vila.” Regull va anunciar que l’acte inaugural es farà “més endavant, d’aquí a unes setmanes, d’acord amb l’AV del barri de l’Espirall, ja que és aquest el barri que acull l’equipament, nascut del projecte de la Llei de Barris.” L’Alcalde va elogiar el gran avantatge que té “la nostra vila de poder disposar de diferents equipaments ubicats a diferents barris de la vila: la zona esportiva, l’Hospital, els CAPS, les sales d’estudi, la Biblioteca... i ara, quan tirem endavant el pla del carrer Comerç, hi haurà tres equipaments més en el barri del Molí d’en Rovira. El públic dels equipaments s’adapta sense importar-li la ubicació.”
Pere Regull va explicar que el projecte inicial, “aprofitant la llei de barris, era fer un gran centre cívic entre la plaça Pau Casals i Doctor Bonet, però per problemes econòmics de la Generalitat i del seu finançament, no ha estat possible realitzar el projecte com es pretenia inicialment. Però hem trobat solucions als problemes amb què ens hem trobat: hem fet el centre cívic en espais diferents. I aquest espai per a joves ja hi formava part del projecte inicial. L’avantatge? Ha sortit un espai més particularitzat per als joves. Però amb un gran auditori i sales, que donaran ús a les necessitats del barri. A l’espai públic cal donar-li molt d’ús. El barri guanya un equipament espectacular”.