Notícia

En marxa les obres de millora energètica a l’Alberg Municipal de Joventut

18 de octubre de 2023

Aquest mes d’octubre s’inicia a l’Alberg Municipal de Joventut una important intervenció de millora encaminada a millorar la climatització de l’edifici, reduir la seva demanada energètica i estalviar en consums d’electricitat i gas. 

Les obres consistiran en la substitució de totes les portes i finestres exteriors, per millorar l’aïllament tèrmic i incrementar l’estanquitat de l’edifici; la instal·lació de proteccions solars a les façanes, per reduir l’exposició solar de l’interior; la renovació de la il·luminació amb tecnologia LED per disminuir el consum elèctric i
afavorir l’estalvi energètic; i la instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica amb recuperació de calor, per renovar l’aire interior amb aportació de fred/calor.

El projecte té un cost de poc més de 226.000,00€, i compta amb una subvenció de 111.800€ del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, (Next Generation), arrel d’una línia d’ajuts específica per a albergs i centres residencials per a joves convocada pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Els treballs han obligat a aturar l’activitat de l’alberg durant aquesta tardor i es preveu que la instal·lació torni a estar a ple funcionament el proper mes de gener.

Una vegada acabats els treballs, s’hauran resolt importants deficiències ambientals, de confort tèrmic i d’eficiència energètica que presentava l’edifici, cosa que evitarà els impactes negatius en les persones usuàries, el medi ambient, el consum d’energia i l’economia.

La regidora de Joventut, Montse Arroyo, destaca que “amb aquesta intervenció culminen 5 anys de millores en la instal·lació i en la gestió de l’Alberg que han permès situar la instal·lació en el mapa d’albergs amb uns estàndards de qualitat que les persones usuàries valoren positivament, i és per això que seguirem treballant-hi per continuar millorant i afiançar el creixement de la seva activitat en un futur immediat”.