Notícia

Colònies a l'Alberg Municipal de Joventut

13 de juliol de 2020

L’equipament vilafranquí ofereix estades de 2 o 3 dies tant per a alumnes de primària com de secundària, vinculades a l’esport, el coneixement del territori i al món casteller.


L’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca ofereix un nou servei de colònies escolars que ha incorporat a l’oferta que Xanascat posa a l’abast dels centres educatius de Catalunya. La iniciativa va ser presentada ahir al migdia pel regidor de Joventut, Miquel Medialdea, el cap del servei, Ruben Calvo, i el responsable de l’alberg, Dani Sàez. El regidor recordava que, abans del confinament per la pandèmia de la COVID-19, l’alberg havia aconseguit incorporar-se a la xarxa d’albergs de la Generalitat, XANASCAT, adherint-se al programa “Vacances en família” i comptava gairebé amb plena ocupació els caps de setmana ofertats. “Malauradament el segon cap de setmana d’obertura es va decretar l’estat d’alarma i l’alberg va haver de tancar. Va ser un cop dur perquè no vam poder testar les capacitats de l’alberg”, afirmava Medialdea. El regidor explicava que durant aquests mesos s’ha estat treballant en la nova proposta de colònies escolars a l’alberg i l’equipament vilafranquí ha pogut entrar per al proper curs en el Programa d’activitats escolars “Una eina al servei de l’escola” que XANASCAT ofereix als centres educatius de Catalunya. “Malgrat les incerteses de l’inici del curs escolar i com poden afectar les colònies, esperem que molts centres escolars s’interessin per la proposta de l’alberg de Vilafranca. Per la nostra part ens adaptarem a les mesures sanitàries i higièniques que es dictin en cada moment”, va remarcar. Miquel Medialdea avançava que s’està treballant junt amb el Servei de Cultura en una segona proposta de colònies vinculades amb el cicle festiu i la cultura popular, vinculada a l’obertura de la nova Casa de la Festa Major.


Per la seva banda, Ruben Calvo explicava que l’alberg ha reobert després dels 3 mesos de confinament reorganitzant i redistribuint personal, espais de pernoctació, d’alimentació i els d’ús comú a les actuals normes higiènico-sanitàries, “amb el màxim rigor, per donar confiança a les persones usuàries. Esperem que a la tardor es puguin recuperar les reserves que teníem contractades per a la passada primavera i que es van perdre”.


Dani Sàez destacava que el programa de colònies escolars de XANASCAT compta amb molta experiència, funciona i està ben estructurat. Va explicar que l’alberg vilafranquí ofereix estades de 2 dies i 1 nit o de 3 dies i 2 nits tant per a primària com per a secundària. Inclouen l’allotjament, la manutenció i les activitats, que estaran centrades en l’esport, “tenint en compte la proximitat de les instal•lacions esportives municipals”. La proposta per als escolars de primària, amb el lema “Esport entre vinyes” vincula l’activitat esportiva amb el coneixement de l’entorn i inclou un taller d’atletisme, tornejos esportius, curses d’orientació en l’entorn natural pròxim a l’alberg com el Camí del Vi i activitats d’animació. Per altra banda, la proposta per a l’alumnat de secundària, amb el lema “Som un equip! Fem esport i castells” vol treballar la cohesió de grup i el treball en equip i consta d’activitats vinculades al món casteller com un taller de castells o una visita a la seu dels Castellers de Vilafranca, a banda de diverses activitats de caire esportiu. Sàez remarcava que s‘està treballant diferents plans per si cal adaptar les activitats en funció de l’evolució de la pandèmia de la COVID-19.


L’alberg municipal de Vilafranca disposa actualment d’un aforament de 60 persones i, més enllà dels programes de XANASCAT, està obert a qualsevol entitat o grups, que poden fer reserves sempre que hi hagi un mínim de 10 persones.