Anem a la vinya

Anem a la vinya!
Taller de plàstica amb elements vegetals

El Penedès, un mar de vinyes
El Penedès ofereix un paisatge únic i singular, caracteritzat per les seves interminables vinyes, esquitxades per masies, turons i rieres.
Almenys des del s. VII a.C. el conreu de la vinya i l’elaboració de vins és l’activitat principal d’aquestes terres, i ha marcat els seus ritmes, costums i expressions culturals.

L'Alberg de Vilafranca gaudeix d'una ubicació privilegiada, a quatre passes del paratge de vinyes que envolta la ciutat.
Amb aquest taller volem descobrir, trepitjar, tocar, escoltar i olorar la vinya. I a més farem d’artistes, utilitzant elements vegetals del cultiu per transformar-los en objectes artístics o utilitaris que ens podrem endur a casa.

Caminarem uns 10 minuts fins arribar a la vinya. Coneixerem el seu cicle anual i el treball agrícola, més enllà de la coneguda verema. Descobrirem com és un cep. Segons l’època de l’any, collirem pàmpols, redoltes, circells o fins i tot raïm o panses.
Tot seguit, tornarem a l’alberg i farem un taller d’expressió artística on descobrirem les infintes possibilitats dels elements collits a la vinya i crearem una obra per endur-nos a casa.

Durada:
2 hores i ½

Espais
L’activitat es desenvolupa a la vinya del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i al jardí de l’alberg quan el temps ho permet.